|

Blöjhink bäst i test 2023: Komplett guide

Blöjhink-med-blöjor

En blöjhink är ett måste om du vill hålla rummet och huset fritt från illaluktande blöjor. Vi har listat de bästa blöjhinkarna för i år.


Det finns många olika blöjhinkar att välja på, i varierande storlekar och prisklasser.

Det är svårt att veta om de verkligen är luktfria eller ej. Vi märkte att priset inte alltid är en indikation på hur bra blöjhinken är.

Vi hittade ett par blöjhinkar i det dyrare prissegmentet som var både krångliga att använda och tillät dåliga lukter att spridas ut från hinken.

För att du ska slippa kasta bort dyra pengar på en hink som inte gör sitt jobb, så har vi recenserat de mest prisvärda modellerna för i år.

Bästa blöjhinken

Den bästa blöjhinken i år är Korbells blöjhink. Den är helt luktfri, har en trippelförslutning och en stor kapacitet. Man har även utrustat den med en fotpedal, så att du hela tiden kan hålla i din bebis medan du kastar blöjan. En självklar bäst i test-vinnare i år!


Bästa blöjhinken: Korbell blöjhink

Bästa-blöjhinken-Korbell-blöjhink

Korbells blöjhink är utan tvekan den bästa blöjhinken på marknaden idag. Den har allt du kan tänkas behöva.

Först och främst: inga dåliga lukter släpps ut från hinken. Överhuvudtaget. Locket är tajt och har en trippelförslutning för att ingen luft ska komma ut.

Man har även lagt monterat gummi vid förslutningen för extra skydd mot dåliga lukter.

Den är även utrustad med en fotpedal så att dina händer hela tiden är fria. Framförallt viktigt när du precis bytt blöja och behöver hålla i bebisen.

Blöjhinken har en stor kapacitet tack vare höjden. Den mäter 52 cm på höjden och 29 cm på bredden. Så du får plats med förvånansvärt många blöjor och behöver därför inte tömma lika ofta.

Hanteringen av påsarna är supersmidig. När det är dags för tömning öppnar du helt enkelt dörren på blöjhinken och tar ut påsen.

Det finns en avskärare på dörrens insida, så att du bara behöver dra ner och ut påsen. Väldigt enkelt!

För ungefär 350 kronor så är den här hinken ett kap! Stor kapacitet, den tar inte upp speciellt mycket utrymme och ingen lukt smiter ut från hinken.

Definitivt den bästa blöjhinken just nu!


Redaktörens val: Ubbi blöjhink

Ubbi-vit-blöjhink

Ubbi blöjhink är en riktig premium-hink där man lagt väldigt mycket vikt på designen och funktionaliteten.

Blöjhinken är gjord av stål, vilket är ett material som dåliga lukter inte fastnar i lika lätt. I jämförelse med exempelvis plast.

Den känns rejäl och kvalitativ in i minsta detalj.

Själva användningen är väldigt enkel. Allt du behöver göra är att dra i facket på ovansidan och slänga ner blöjan. Dra sedan tillbaka facket för att stänga den.

På ovansidan finns också en liten spak för att aktivera barnlåset, så att facket inte går att öppnas. Perfekt för dig som har lite äldre barn som är nyfikna och gillar att pilla på saker.

När du ska tömma påsen är det bara att öppna upp locket och dra ut påsen. På samma ställe lägger du också i påsen.

Vad vi gillar är att det inte behövs några dyra refillpåsar. Du kan använda vilka påsar som helst i blöjhinken. Refillpåsar tenderar att bli väldigt dyra i längden, så vi uppskattar att den här blöjhinken är universal.

Vi har inte märkt av någon som helst lukt från hinken. Vare sig den är fylld med kiss- eller bajsblöjor. All odör håller sig kvar i hinken. Inte ens en hint av lukt kommer ut.

Nackdelen med Ubbis blöjhink är priset. Beroende på vilken butik du köper den från, så kostar den mellan 1000 och 1500 kronor. Vilket är mycket mer än övriga blöjhinkar i vårt bäst i test.

Blöjhinken är av högsta möjliga kvalité och definitivt en av de bästa. Men den är dyr och den saknar en fotpedal. Om vi skulle köpa en blöjhink för det här priset så är en pedal ett måste.

Men vad gäller priset så får vi inte glömma bort det faktum att du kan använda vilka påsar som helst i blöjhinken. Det rättfärdigar priset en aning.

Det finns billigare blöjhinkar, men många av dem kräver att du använder deras egna refillpåsar – vilket kan bli dyrt i längden. Efter ett eller två år har du betalat mer för den billiga blöjhinken än vad den här hinken kostar.

Överlag är vi väldigt nöjda med Ubbis blöjhink. Men vi saknar verkligen en pedal!


Bästa budget blöjhink: Tommee Tippee Sangenic Simplee

Bästa-budget-blöjhink-Tommee-Tippee

Tommee Tippees blöjhink är en av de populäraste modellerna just nu. Mycket tack vare det låga priset och enkla användningen.

Vi blev positiv överraskade över att den håller ute all dålig lukt. Med tanke på hur billig den är, så hade vi förväntat oss att lite lukt skulle sippra ut. Ack så fel vi hade!

Den håller lukten inom hinken väldigt bra!

Man har dels utrustat hinken med film för att blockera alla lukter. Dels har man konstruerat den så att när locket stängs, så trycks även en skiva in i toppen av påsen. En otroligt fiffig och smart teknologi.

Filmen i blöjhinken innehåller även antibakteriella ingredienser, vilket tar död på majoriteten av alla bakterier i påsen och hinken.

Hinken rymmer ungefär 18 stycken blöjor åt gången. Du kan även slänga ner andra hygienprodukter, så som topps, bomull och våtservetter i påsen.

Vi gillar den här blöjhinken starkt. Det är enkelt att byta påsar och den håller ute alla illaluktande odörer.

Att den endast kostar 150 kronor gör att vi gillar den än mer.

Det negativa är att blöjhinken kräver refills – och just dessa refills är ganska dyra. Så även om hinken är billig, så kan det bli dyrt i längden om den används ofta.

Vi löste det genom att endast kasta bajsblöjor i hinken och våta blöjor hamnar i den vanliga sopkorgen. Om du kan kompromissa på samma sätt, då är det här ett exceptionellt bra köp!


Bästa lilla blöjhinken: Korbell mini blöjhink

Bästa-lilla-blöjhinken-Korbell-mini

Det här är samma variant som vår bäst i test-vinnare – men i miniatyrform.

Den är precis lika bra på att hålla inne dåliga lukter som den större modellen och precis lika enkel att använda.

Blöjhinken är även utrustad med en pedal, så att du inte behöver använda båda händerna för att kasta blöjorna.

Man har även utrustat den med ett barnlås, så att de små inte lyckas öppna upp hinken och slänga runt med de smutsiga blöjorna.

Hinken är mycket mindre än sin storebror. Den är 45 cm hög, 27 cm lång och 19,5 cm bred. Den tar med andra ord upp minimalt med plats. Perfekt för oss som bor i lägenhet och som vill spara utrymme där hemma.

Trots den lilla storleken, så rymmer den ändå fler blöjor än vi hade trott. Kapaciteten är på 9 liter.

För 300 kronor är den ett riktigt kap!

Helt klart en av våra favoriter i år!


Vad är en blöjhink

Hink-med-blöjor

Blöjhinken är i grund och botten en sophink. Med skillnaden att den är speciellt designad för blöjor.

Den främsta fördelen, i jämförelse med en vanlig hink, är att blöjhinkar har konstruerats för att vara luktfria. Med en tajt slutning och ett bra material, så lyckas de flesta blöjhinkarna isolera odören från blöjorna.

Som du säkert redan erfarit, så är en vanlig hink allt annat än optimalt för stinkande blöjor. Resultatet blir att hela köket eller barnrummet luktar.

Blöjhinkar brukar också ha en design som gör att du inte behöver tömma hinken varje dag. En vanlig hinks fyrkantiga form gör att blöjorna snabbt fyller upp sopkorgen.

En blöjhink har en avlång cylinderform, vilket gör att du får plats med fler blöjor än i en vanlig hink.

När ditt barn slutar använda blöja så kan du använda hinken som en vanlig papperskorg.

Vilken blöjhink är bäst för dig

Blöjhinkar brukar se likadana ut, men det finns ett par viktiga saker som skiljer dem åt.

För någon som ska bli förälder för första gången, är det lätt att missa dessa detaljer i blöjhinken. Detaljer som gör livet mycket lättare.

Här är allt du behöver ha koll på när du köper en blöjhink.

Blöjhink med pedal

Det här är en av de viktigaste funktionerna du vill ha i en blöjhink: en pedal.

När du byter blöjor behöver du alltid hålla i barnet med ena handen. Framförallt när han eller hon blivit gammal nog att börja rulla på egen hand. Vilket sker efter bara några månader.

Då är det supersmidigt att med hjälp av foten kunna trycka på pedalen för att öppna blöjhinken. Det är alltså inte en fråga om bekvämlighet, utan om säkerhet. Det gör att du hela tiden kan hålla i bebisen.

Blöjhink som inte luktar

En av de främsta anledningarna till att köpa en blöjhink är att de håller illaluktande odörer borta.

Vissa blöjhinkar släpper ut lite lukt, medan andra är helt luktfria.

Vi har noterat att de modeller som är gjorda av plast tenderar att släppa ut mer lukt än de som är gjorda av stål.

Det är också viktigt att blöjhinken är tätt sluten. Om locket glappar eller inte är tätt slutet, så kommer rummet lukta illa.

Stor eller liten blöjhink

Det är två faktorer som spelar in här:

  • Hur mycket utrymme du har i hemmet
  • Hur många blöjor som används

Börja med att ta mått på platsen där du planerar att ställa blöjhinken. Du vill gärna inte köpa en blöjhink som är större än du trodde och som inte får plats.

Kolla därför måtten både i rummet och på blöjhinken du planerar att köpa.

Hur många blöjor som används beror på barnet och hans eller hennes ålder.

Under de första månaderna kan du räkna med 8-10 blöjor per dag. Vilket innebär att du behöver en ganska stor blöjhink, så att du slipper tömma den varje dag.

Blöjhink med refill

Du kan använda vanliga soppåsar i många blöjhinkar, medan andra kräver att du använder så kallade refills.

Refill är en specialdesignad påse för specifika blöjhinkar. De är gjorda för att isolera dåliga lukter som möjligt, vilket ger ett extra skydd. En bra blöjhink med refill brukar vara helt luktfria.

Problemet är att refills i vissa fall kan vara dyra, vilket blir kostsamt i längden. Vi anser inte att refills är en absolut nödvändighet, oftast räcker det med att blöjhinken är av bra kvalité för att hålla lukter borta.

När du köper en blöjhink bör du hålla koll på vilka påsar som används, så att du inte låser dig fast vid en dyr refill.

Varför köpa en blöjhink

Blöjor-i-påse

Den främsta fördelen med en blöjhink är att den håller ute illaluktande odörer.

En vanlig hink är inte designad för att vara luktfri. De är oftast gjorda av plast och saknar lock. När de har ett lock är de sällan så pass tajt slutna att de isolerar dåliga lukter.

Blöjhinkar är gjorda av stål och är tajt slutna, för att optimera odörisolationen.

De brukar också ha en pedal, så att du snabbt och enkelt kan öppna hinken med foten, utan att släppa taget om bebisen.

En del blöjhinkar har också ett barnlås, så att barn eller husdjur inte lyckas öppna upp hinken och dra ut innehållet.

Att enbart använda hinken till blöjor, gör också att du inte behöver tömma sopkorgen lika ofta. Om du lägger blöjor i sopkorgen tillsammans med mat, plast och andra saker som kastats bort – så fylls den snabbt upp och måste tömmas.

Med en stor blöjhink behöver du bara tömma innehållet en eller två gånger i veckan, vilket spar tid och är mycket bekvämare.

Läs också