| |

Slow juicer bäst i test 2024: Komplett guide

Bästa-slow-juicern

Med en slow juicer kan du göra supergoda, men också hälsosamma juicer snabbt och enkelt. Vi har recenserat och listat årets bästa slow juicers för varje budget.


Priserna och kvalitén på slow juicers varierar kraftigt.

Vi har sett maskiner som kostar mycket och ser bra ut, men som presterat under all kritik.

En slow juicer ska vara enkel och smidiga att använda och rengöra. Men den ska också kunna pressa ut så mycket juice ur frukterna och grönsakerna som möjligt. Inget får gå till spillo!

För att du ska undvika eventuella felköp, så har vi listat de mest prisvärda alternativen för i år.

Bästa slow juicer

Den bästa slow juicern i år är Omega J8228. Den gör fantastiskt goda juicer, samtidigt som den är tystlåten under hela processen. Den inkluderade rengöringsborsten gör det enkelt att rengöra maskinen efteråt. Den kan dessutom göra puré och mala kaffe, utöver att göra juicer. En otroligt mångsidig och effektiv slow juicer!


Bästa slow juicer: Omega J8228

Bästa-slow-juicer-Omega-J8228

Omega Juicers har flera bra juicemaskiner i sitt sortiment, men j8228 är definitivt vår favorit.

Den är väldigt enkel att använda, men också att rengöra.

Vi gillar också att den är så flexibel. Du kan göra både jordnötssmör och puréer i J8228, utöver vanliga fruktjuicer. Den kan även hjälpa dig med att göra egen pasta och färs.

Du kan också använda maskinen till att mala kaffe och hacka örter och kryddor.

Med andra ord är det här en blandning mellan en slow juicer och en köksassistent.

Själva pressningen fungerar utmärkt, även med lite segare och tyngre frukter och grönsaker. Resultaten blir fantastiskt bra!

Till skillnad från andra juicemaskiner är den också ganska tystlåten, vilket är en bonus om du har andra människor i hushållet.

Maskinen har en behållare för fruktköttet och en behållare för juicen. Det följer med en rengöringsborste, sil och 6 olika påsatser. Varav 6 stycken är för nudlar 2 stycken för grissini.

Den enda nackdelen vi hittat med maskinen är att den är horisontell, vilket gör att den tar upp lite mer plats än vertikala slow juicers. Men det är ett nödvändigt ont för att den ska kunna göra så mycket som den kan göra.

För det här priset är det en ruskigt bra maskin. Eftersom den också kan fungera som en köksassistent och kaffemalare, så är den värd varenda krona.

Helt klart årets bästa slow juicer!


Redaktörens val: Witts by kuvings b6200s

Witts-by-kuvings-slow-juicer

Om du har koll på slow juicers, så har du garanterat sett Witt by kuvings flera gånger tidigare. De har flera bra slow juicers och anses ha några av de bästa varianterna.

Vilket även den stora andelen positiva recensioner för b6200s vittnar om. Det är en fenomenal maskin!

Det första vi la märke till är att man numera har implementerat ett extra stort inmatningsrör. En riktigt bra designändring som vi uppskattar enormt mycket.

Det innebär att du slipper skiva de flesta frukter och grönsaker – utan det är bara att stoppa ner dem i maskinen direkt. De allra största frukterna behöver du däremot dela i två bitar.

Resultaten är väldigt bra. Den pressar innehållet riktigt bra, vilket genererar en hel del juice. Den gör det dessutom utan att väsnas speciellt mycket. Vi skulle beskriva den som tystgående.

Det följer med verktyg för rengöringen och eftersom inmatningsröret är så stort, så är rengöringen väldigt enkel.

Eftersom det är en vertikal slow juicer så tar den upp minimalt med plats, mer än på höjden. På bredden är den endast 21 cm och djupet är 22,9 cm.

Det enda negativa vi har att säga om maskinen är, paradoxalt nog, storleken på inmatningsröret. Vi gillar storleken, men man marknadsför det som 7,6 cm stort. Kruxet är att på insidan av röret sticker det ut en liten plastbit som förminskar storleken.

Det är fortfarande ett stort rör, men det är inte riktigt 7,6 cm – eftersom plastbiten är där.

Men det är, på det stora hela, en småsak och petitess. Maskinen presterar riktigt bra och kommer till ett lågt pris om man jämför med konkurrenterna.

Helt klart ett rekommenderat köp om du vill ha en bra och rymlig slowjuicer för att göra goda juicer till frukosten!


Mest prisvärd: Wilfa sj1b 500 slow juicer

Wilfa-slow-juicer

Med tanke på det låga priset, så blev vi uppriktigt sagt överraskade hur bra den här maskinen presterar.

Maskinen har fått många positiva omdömen och Wilfa är kända för sin höga kvalité. Men vi hade ändå inte förväntat oss att den skulle kunna konkurrera med maskiner som kostar det nästa dubbla i pris.

Slow juicern är liten och kompakt och tar upp minimalt med utrymme i köket. Perfekt för oss som vill spara på utrymme på köksbänken.

Juicerna den producerar är riktigt goda. Helt klart på samma nivå som övriga slow juicers i vårt bäst i test – trots det lägre priset.

Smådelarna i maskinen är enkla att ta av för att rengöra. Till skillnad från en del andra slow juicers där det kan vara meckigt och trångt att ta ut vissa delar. Det får Wilfa bonuspoäng för!

Användningen är minst lika enkel som rengöringen. Det finns en liten ratt på sidan där du ställer in pressgraden, så att du kan anpassa maskinen utefter om det är mjuk eller hård frukt som ska hanteras.

Vi gillar också hur snygg maskinen är! Den finns i både svart och vit. Den svarta versionen föll oss mest i smaken. Du kan utan tvekan få den att passa in i vilket kök som helst.

Vi är riktigt nöjda med Wilfas slow juicer. Det är helt klart en av de mest prisvärda maskinerna. Den gör bra juicer, är enkel att använda och rengöra. För att inte nämna den snygga designen och det låga priset.

Helt klart den bästa slow juicern om du är på en budget.


Väldigt populär: Kenwood Slowjuicer JMP800SI

Kenwood-Slow-juicer

Vi har nämnt Kenwoods slow juicer tidigare, då den har varit på marknaden ett par år. Trots att andra tillverkare släppt nyare produkter, så är det få som kan mäta sig med den här maskinen.

Designen är unik på JMP80. Det finns två hål på ovansidan där du stoppar i grönsakerna och frukterna. Det ena hålet passar bra för mindre ingredienser, och det andra hålet är större. Du får till och med i ett helt äpple!

Maskinen både ser och känns professionellare än de flesta andra maskiner. Den känns mer rejäl och hållbar. Vilket även reflekteras i slutresultatet.

Du får ut en hel del juice från frukterna. Det känns verkligen som att den pressar ut minsta lilla vätska som finns i varje frukt och grönsak.

Ur ena pipen kommer resterna ut och i den andra pipen får du ut juicen. Vad vi gillar är att juicepipen har ett lock, så du kan själv bestämma när och hur mycket juice som ska släppas ut ur maskinen.

Juicen som kommer ut är väldigt ren, även om det finns lite fruktkött kvar. Men helt klart mindre än i många andra maskiner.

Användningen av maskinen är superenkel. Det är bara att lägga i grönsakerna i hålen på ovansidan och sedan låta maskinen sköta resten. Ljudnivån får mycket väl godkänt!

JMP80 har en kapacitet på 1,5 liter – vilket räcker mer än väl för de flesta hushåll. Även om ni är flera stycken i familjen som vill njuta av den färskpressade juicen.

Slow juicern kostar i runda slängar 3400 kronor. Det är mer än några andra i årets bäst i test, men med tanke på kvalitén och den enkla användningen så är vi nöjda med prissättningen.

Det var en av de bästa slow juicers för tre år sedan och den är fortfarande på toppen. Definitivt en av våra favoriter genom tiderna!


Vad är en slow juicer

Spenatjuice-i-slow-juicer

En slow juicer vrider och pressar frukter och grönsaker för att skapa juice. Därför kallas den också för ”juicemaskin”.

Allt du behöver göra är att antingen lägga frukten direkt i maskinen, eller mata ner i inmatningsröret. När du trycker på startknappen börjar maskinen pressa ut juicen ur frukten.

Juicen kommer sedan ut ur en ränna eller pipa på slow juicers sida, där du placerat ditt glas eller en kanna.

Vilken slow juicer är bäst för dig

Om du redan tittat runt på slow juicers i butik, så har du sett att de kan skilja sig ganska mycket från varandra. Både vad gäller pris, storlek och funktioner.

För att du ska hitta den bästa slow juicern för dig, så har vi skrivit ner allt du behöver tänka på innan köpet.

Stor eller liten slow juicer

När du väljer storleken på maskinen så är det två saker du bör ha i åtanke.

  • Maskinens storlek och kapacitet
  • Inmatningsrörets storlek

Först och främst är det viktigt att avgöra hur stor kapacitet du behöver. Hur mycket juice som ska göras, hur stora frukter du använder och om maskinen får plats på köksbänken.

Den andra aspekten är storleken på inmatningsröret. Det finns inmatningsrör där du får plats med hela äpplen och tomater. Andra inmatningsrör är mindre och kräver att du skivar frukterna innan du lägger i dem.

Ett stort inmatningsrör är att föredra, då det innebär att du slipper skiva och hacka större frukter innan du lägger dem i maskinen.

Styrkan och hastigheten

Juicemaskiner är inte gjorda för att vara snabba och en högre RPM innebär inte att juicen blir bättre. Mer än att den produceras snabbare.

Men styrkan och hastigheten på maskinen påverkar hur lätt du kan göra juice av hårdare och segare råvaror.

Om du ska göra juice av selleri och gröna bladgrönser, så behöver du en lite starkare maskin – eftersom dessa ingredienser är svårare att pressa. En slow juicer runt 400 watt är att föredra i dessa fall.

Vad kostar en slow juicer

På grund av metoden som slow juicers använder, så tenderar de att vara dyrare än råsaftscentrifuger.

Räkna med att betala ett par tusenlappar för en bra slow juicer med en acceptabel livslängd.

Det går att hitta bra maskiner för runt 1500 kronor, men de allra bästa slow juicer-maskinerna brukar kosta mellan 2000-5000 kronor.

Hur maskinen rengörs

Slow juicers brukar ha många smådelar, vilket kan vara en huvudvärk att rengöra. Vi rekommenderar därför att du köper en maskin där du kan rengöra många av delarna i diskmaskinen.

En del maskiner inkluderar också tillbehör för rengöringen, för att spara på tid och energi.

Var noga med att titta på hur maskinen kan rengöras. Du vill gärna inte köpa en maskin som visar sig kräva 30 minuters rengöring efter juicepressandet. Det kommer definitivt göra så att du undviker att använda maskinen i fortsättningen.

Hur många hastigheter har slow juicern

Alla slow juicers pressar ingredienserna långsamt. Vilket är bra och en fördelaktig metod för att behålla så många näringsämnen som möjligt i juicen.

Men det är rekommenderat att köpa en slow juicers som låter dig välja hastigheter. Eftersom olika hastigheter passar bättre för olika typer av råvaror.

Exempelvis bör mjuka grönsaker och frukter, så som spenat, vindruvor, tomater och apelsiner, pressas på låg hastighet.

Hårdare frukter, så som äpplen, selleri och morötter, bör pressas i lite högre hastigheter.

Du behöver inte flera olika steg av hastigheter. Många gånger räcker det med 2 eller 3 olika hastigheter för att kunna anpassa pressandet utefter vilken frukt eller grönsak du vill göra juice av.

Varför köpa en slow juicer

Frukter-runt-slowjuicer

Att köpa vanlig juice i butiken är smidigt. Men blir dyrt i mängden, och många gånger består juicerna av vatten, fruktextrakt och stora mängder socker.

Fördelen med en slow juicer är att du själv bestämmer vad juicen ska innehålla. Du kan göra juicen både nyttigare och godare än den som köps i butik.

I längden blir det också billigare att göra din egen juice, istället för att köpa färdiggjord.

Mer näring och fiber

En nackdel med butiksköpta juicer är att de brukar innehålla väldigt lite kostfiber.

När man producerar juice så försvinner en hel del fiber. Men en slow juicer är designad för att behålla så mycket av näringen som möjligt från frukt och grönsaker.

Det är viktigt att påpeka att en stor del av kostfibern försvinner även när du använder en slow juicer. Eftersom man tar bort skalet från frukten.

Än dock, får du mer fiber i juicen än i många andra metoder för att extrahera juice ur frukt och grönsaker. Vilket är ett bra argument för att börja använda en slow juicer eller råsaftscentrifug.

Slow juicer eller råsaftscentrifug

Det brukar sägas att resultatet från en slow juicer är mer näringsrikt än i en råsaftscentrifug.

Men det har gjorts flera tester där man kunnat se att de båda teknikerna genererar snarlika resultat. Den stora skillnaden är att juicen från en slow juicer innehåller mer fiber.

En råsaftscentrifug har en starkare motor och kan göra juice snabbare än en slow juicer. Istället för att pressa juicen med hjälp av en skruv, som i en slow juicer, så använder råsaftscentrifugen en centrifug som spinner väldigt snabbt.

Eftersom en slow juicer är långsammare och inte använder lika mycket värme och syre som en råsaftscentrifug, så behåller den också mer fiber och lite mer näring.

Läs också